X

 

Buiten trouwen is wel de ultieme vorm van relaxed trouwen. Lekker in je tuin, in een bloedmooie boomgaard, op het strand of in het buitenland. Maar hoe pak je dat aan?

Een persoonlijke BABS (buitengewoon ambtenaar Burgerlijke Stand) is vrij om jullie te trouwen waar jullie willen… op elke locatie! Dus op die coole buitenlocatie, in het bos, op het strand… Zo kun je er echt een hele persoonlijke trouwceremonie van maken. Een styliste kan je eventueel helpen met de manier die bij je past.

Wil je in Nederland voor de wet trouwen dan ben je ook wat locatie betreft gebonden aan de regels die de gemeente van jouw (locatie)keuze stelt. Dit verschilt per gemeente. Soms werken ze mee en benoemen jouw buitenplek als éénmalige trouwlocatie, maar over het algemeen wordt buiten trouwen niet goedgekeurd. Voorschriften. Lekker om te weten dat je dan nog steeds het heft in eigen handen kunt nemen! Want wanneer je kiest voor een ceremonieel huwelijk verdwijnen die beperkingen als sneeuw voor de zon en bepaal je zelf op welk strand, bos of kasteeltje jullie jawoord zal klinken!
Ceremonieel trouwen betekent dat je op een ander (kosteloos) moment (dezelfde dag) naar de gemeente gaat voor je wettelijk huwelijk. Bijvoorbeeld lekker jij en je lief met enkel jullie getuigen. Zie het als een formaliteit, de noodzakelijke handtekening. Daarna ben je vrij om met je eigen ambtenaar en op jouw eigen plek je ceremonie te vieren op de manier waarop jullie dat willen: met beloftes, jawoord, ringen, kus en alle gasten die je erbij wilt hebben. Vergelijk de status van een ceremoniële trouwerij met die van een kerkelijk huwelijk. Het is dé manier om te denken in mogelijkheden!”