X

Voor veel dames is het iets om over te dromen, voor veel mannen is het superspannend: het perfecte huwelijksaanzoek. In zwijmel films is het vaak de man die heel wat toeren uithaalt om op de juiste manier zijn geliefde ten huwelijk te vragen. Voordat hij knielt voor zijn vriendin, haar een prachtigste ring aanbied en vraagt: ‘Wil je met mij trouwen?’

Maar eigenlijk zijn er geen regels, behalve dat het beste huwelijksaanzoek er één is die goed bij jullie past. Natuurlijk vinden veel vrouwen het leuk wanneer hun aanstaande verloofde alles uit de kast haalt voor zijn huwelijksaanzoek. Maar ook een spontaan aanzoek, omdat het moment ineens goed voelt, kan heel ontroerend zijn. Wie zegt dat de man altijd de vrouw moet vragen? Andersom kan natuurlijk ook.

Huwelijksaanzoek hoog in de lucht

Wil jij graag je grote geliefde op een zeer originele wijze ten huwelijk vragen? Wat dacht je van een aanzoek hoog in de lucht? Een huwelijksaanzoek hoog in de lucht is een bijzonder moment om nooit meer te vergeten. Niet goedkoop maar wel zeer toepasselijk want zo kan je partner zich meteen in de wolken voelen.

Huwelijksaanzoek ideeën

Vaak weten stelletjes wel van elkaar wat hun ideeën over trouwen, verloven, de huwelijksdag en het huwelijksaanzoek zijn. Hierbij toch een paar romantische ideeën.

  • Maak een spoor van rozenblaadjes vanaf de voordeur en wacht op je geliefde, temidden van kaarsen.
  • Tijdens een feest zet jij ineens jullie liedje in. Vervolgens sta je op het podium, waarvandaan je het huwelijksaanzoek kunt doen.
  • Kook een romantisch diner. Als dessert zet je niet alleen een heerlijk toetje op tafel, maar ook een doosje met de verlovingsring.
  • Vul de kamer met ballonnen, in één van de ballonnen verstop je dan de verlovingsring. En laat je partner één voor één de ballonnen stuk prikken. Komt de verlovingsring tevoorschijn, stel dan de grote vraag.
  • Hebben jullie kinderen? Betrekken deze dan bij het huwelijksaanzoek. Bedruk een shirtje met de tekst ‘Wil je met mijn papa/mama trouwen?’ Of trek zelf een shirtj aan, met de tekst ‘Schat wil je met trouwen’, of ‘Ja schat ik wil’.
  • Ga samen picknicken en stel dan de grote vraag.
  • Ga een weekendje weg, wat dacht je van wat dacht je van Brugge: maak een ritje met de paardenkoets en in de avond vraag jij partner ten huwelijk. Of een weekend Parijs ‘de stad van de liefde’. Vraag je partner ten huwelijk op de Eiffeltoren.
  • maak een ritje met de paardenkoets en in de avond vraag jij partner ten huwelijk. Of een weekend Parijs ‘de stad van de liefde’. Vraag je partner ten huwelijk op de Eiffeltoren.

Haar hand

Vroeger was het huwelijksaanzoek niet iets wat zich alleen tussen twee geliefden zelf afspeelde. Traditioneel werd er van de man verwacht dat hij, voordat hij zijn aanstaande bruid ten huwelijk zou vragen, eerst om toestemming vroeg aan de vader van de bruid. Deze kon dan beoordelen of de man wel in staat zou zijn om (financieel) goed voor zijn dochter te kunnen zorgen. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. Wel kan een man ervoor kiezen om na het huwelijksaanzoek alsnog naar haar ouders te gaan om symbolisch om haar hand vragen.

Verlovingsfeest

Vroeger was het traditie dat niet alleen de huwelijksdag zelf een speciale dag was. Ook het verloven was aanleiding voor een feest: het verlovingsfeest. Om hun verloving te vieren nodigden de verloofden hun naaste vrienden en familie uit en kregen zij ook veel cadeautjes. Tegenwoordig is het verlovingsfeest weer helemaal in. Door je te verloven kun je een symbolische start maken met de spannende tijd die jullie tot aan jullie huwelijksdag te wachten staat!